Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 25 mai 2011

DIN NOU DESPRE "NETREZIŢI"...

Am preluat un comentariu pe care l-am pus undeva pe internet.
Internetul este peste tot plin de certuri, cel putin de discutii aprinse, dispreţ, intre "treziţi" si "netreziţi"... Cum imi vine un cuvânt in plus pentru echilibrare, îl pun şi aici, pe blog, să ne fie hrană pentru drumul nostru pământean...

Intrebarea era ce putem face pentru "netreziţi"...
Eu am scris aici de multe ori ca nu este nici un om "netrezit", că fiecare om e "trezit" in viata lui, pe felia sa de destin personal... Iar referitor totusi la intrebarea ce putem face pentru cei pe care ii vedem de fapt ca nu se preocupa de spiritualitate, pot scrie urmatoarele:
1. Dumnezeu ne ajuta pe toti... PUNANDU-NE IMPREUNA PE ACEEASI PLANETA...
Asadar... Sa pornim discutia privind lucrurile din cealalta perpectiva...
NOI SUNTEM AJUTATI DE EI!
Perspectiva aceasta ne da de reflectat... stim asta... stim ca ne ajuta sa descurcam iţele incurcate de ei, sa reparam in urma lor, sa curăţăm, să facem ordine - si asa ii ajutam sa inteleaga ca lucrurile pot fi realizate cu calitate superioara, cu moralitate mai adanca, urmand linii mereu mai inaintate de cunoastere, de creatie. Suntem si egali in fata lui Dumnezeu, chiar daca nu suntem de evolutii identice, dar suntem si PARTENERI de drum...
2. Chiar suntem parteneri de drum, dar fiecare avem alte sarcini. Personal sunt incredintata ca nu exista treziti si netreziti... este o metafora din cartile americane... La fel ca si faptul ca avem pe burtica, pe piept, peste tot! flori de lotus - de fapt ele fiind o exprimare metaforica despre plexuri ca structuri de vehiculare de fluxuri de energii... Floarea de lotus este o metafora orientala... Asa ne am obisnuit sa vorbim poetic, si pe multi ii deranjeaza cunoasterea structurala, detaliata si concreta, nestiind ca au puterea sa o sustina!! Pe acest drum, fiecare partener poarta cu sine ceva, fiecare are altceva de invatat: unii despre plante, altii despre animale, altii despre creatii, altii despre relatii !! ACEASTA E SINGURA DEOSEBIRE DINTRE NOI, ACUM, cand fiecare are setul sau de intelegere, chiar daca avem aceleasi - ma rog! in mare - perceptii...
3. Cei care sunt numiti NETREZITI... sa ii cunoastem un pic! spunem ca sunt multi azi, nu?! Sunt spirite care in vietile trecute au muncit din greu nu pentru ca ar fi avut "pacate" (si karma daca spunem e aceeasi Marie cu alta palarie!) ci pentru ca au venit pe Pamant ca sa isi consolideze munca in orice fel de conditii, in conditii grele. Este o subtilitate a evolutiilor putin inteleasa. Pentru ca sunt spirite puternice si pot sa faca o astfel de consolidare, necesara pentru LUCRAREA DE AJUTATOR INAINTAT PE ALTE MELEAGURI ALE UNIVERSULUI ... Fara asupritorii lor de aici nu ar fi avut conditii sa faca asa ceva. Da, asupritorii sunt spirite cu mai putina experienta in vibratii joase, asa cum sunt pe Pamant, dar sunt inaintate mult in vibratii inalte !! Conlucram cot la cot acolo!! Am venit cu ei aici ca sa-i ajutam sa se obisnuiasca si cu vibratiile joase, sa isi croiasca apoi, dupa inclinatiile personale, linii de forta spirituala care sa le creeze un inceput de experienta, apoi sa se intoarca candva din nou pe aici, cand vom reveni din nou cu ei, ca ajutatori mult mai experimentati, tocmai pentru ca acum am avut prilejul sa ne mai consolidam si noi ceva in plus!! Si asa mai departe !!
Asta se numeste evolutie de ajutator. Suntem ajutatori. Invatam cu totii sa fim. Vom fi ajutatori in eternitate... iar eternitatea o traim la prezentul permanent !!

4 comentarii:

Unknown spunea...

aş zice că de fapt nu există netreziţi, suntem numai gradaţii diferite în ecuaţia vieţii.
şi pentru ceilalţi, oricare ar fi poziţionarea lor, eu sincer încerc să nu îi aşez pe o scală, chiar dacă mi se mai întâmplă să o fac, cred că sentimentele noastre trebuie să fie similare, de acceptare, de iubire. abstractizând aşa e, doar că lumea se pierde în necunoaştere şi detalii care nu spun nimic privite de aproape, neînchegând ansamblul.

complexitatea lumii in care traim nu e intrecuta decat de simpitatea relationarilor pe care nu le constienizăm. cred, sincer, că lumea începe să deschidă ochii şi atunci sunt inerente aceste schimburi. puţini sunt cei care sunt destul de maturi şi deschişi ca să lase ego-ul la uşă când intră in astfel de dialoguri. şi atunci rezultatele sunt evidente.

mă mir în continuare cum, împletind câteva cuvinte simple, într-o formă recognoşcibilă, reuşiţi să expuneţi dedesubturi compălexe ale trăirilor umanităţii.

primăvară în gânduri!

Cristiana spunea...

"Suntem numai gradaţii diferite în ecuaţia vieţii."
Foarte frumos!! Foarte frumos...
Flipi dragă, asta este!! Folosim cuvinte simple, dar ca să ajungem la a exprima simplu niste lucruri complexe, este nevoie de cunoaştere.
De aceea împletesc cunoaşterea structurală cu aplicarea cunoaşterii în viaţa curentă, în discuţiile curente. Asta vreau sa fac, asta vreau să ajut oamenii să ajungă să facă...

O sa mai scriu, caci preiau ceea ce mai comentez pe ici si colo, sa am si eu aici, pe blog.
Multumesc pentru urare!! Prospetimea primaverii ma incanta si ma inspira de multe ori !!

PS. Te rog frumos, foloseste pers a II-a singular, ma simt prost altfel, parca am fi la scoala sau la primarie !!! :))))))) !!!

Unknown spunea...

sigur.
era numai o formă de politeţe... :D

Cristiana spunea...

:DDDDDD !!!!!!!