Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 28 decembrie 2010

CA ÎN FIECARE AN… DESPRE DESCHIDEREA CERURILOR !!

In anii anteriori am prezentat un filmuleţ… dar mai bine să vă trimit la postarea veche… mereu de actualitate în fiecare an !!
http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/2009/12/despre-deschiderea-cerurilor.html

Începusem la un moment dat să scriu despre rădăcinile adevărate ale diverselor noastre obiceiuri… Chiar dacă au izbucnit şi oarece discuţii anoste pe această temă, mă încumet (!!) să mai adaug câteva pe ici, pe acolo!!
De data aceasta Camelia, draga mea Camelia Ştefan, de care îmi este atât de dor uneori… atât de drag mi-ar fi fost să nu fi fost nevoită să se îndepărteze de blogurile noastre (dar înţeleg şi aprob)… mi-a atras atenţia asupra unui aspect… ea, perceptivă de nu se poate (vorba românului!!)… Spunea acum o oră despre ce energie uriaşă simte acum!!
Aşa şi este. Energiile planetare sunt foarte mari, deşi pe nivelul spiritual şi nu pe fizic – aşa cum sunt în zilele Mijlocului de Vară. Acum, în zilele Mijlocului de Iarnă, este vremea spiritualului în noi, drept pentru care, aşa cum ştim acum din ce în ce mai bine, multe popoare şi-au legat începuturile spirituale de data de 25 decembrie. Practic începe Anul Nou Spiritual.
Da, energiile sunt foarte mari, omul le simte, căci ele se varsă prin canalele corpurilor sale fluidice până în corpul său fizic, influenţându-l puternic. În funcţie de conjuncţiile influenţelor planetare şi cosmice, ele pot să crească şi să rămână la un nivel înalt constant cam până în jurul datelor de 10 – 15 ianuarie.
Este acea perioadă a iernii în care spunem că Cerurile sunt deschise, o perioadă care începe lent de la începutul lunii noiembrie şi culminează în această perioadă. De asemenea, conjuncturile stelar-planetare pot să ofere energii foarte mari, pe fondul general de creştere în toamnă, ca pregătire pentru iarnă, la care se adaugă şi, în funcţie de grupurile spirituale mai mult sau mai puţin perceptive, simţirea influenţelor care vin din vară. De aceea este perioada în care se sărbătoresc multe evenimente religioase. Ne reunim în petreceri ca să ne amestecăm energiile, să ne oferim nu doar daruri, ci, pe fundalul darurilor, să ne oferim ce avem mai de preţ: propria noastră energie radiantă.
Mai este ceva de discutat: sărbătorile noastre oferă şi aspectul consumului de energie pe care societatea nu o canalizează destul de hotărât către eforturi spirituale deosebite – care nu ţin numai de aspectul religios propriu zis. Ar trebui să fie o perioadă în care munca fizică să se reducă la strictul necesar, în timp ce munca de cercetare, învăţătură, oferirea cunoaşterilor, experienţei noastre în astfel de domenii şi mai ales aplicarea lor în domeniul relaţiilor interumane, să fie pe primul plan: pentru înălţarea spirituală a întregii omeniri. Omenirea se descarcă de energiile sale prin dans, cântec, discuţii între diferite persoane sau grupuri de persoane. Din nefericire, de foarte multe ori, toate sunt reduse la mâncarea în faţa televizorului sau computerului, ceea ce conduce la acumulări masive de energii nefolosite. Repercusiunile sunt legate de deteriorări ale organismului, de care nu suntem imediat conştienţi, dar ne doare îmbătrânirea precoce, fără să ştim ce factori contribuie la instalarea ei… Descărcarea puternică, bruscă, prin activitate sexuală repetată poate conduce, de asemenea, la slăbirea ireversibilă a organismului. În funcţie de nefericirile acumulate: unii se iau la bătaie, nemulţumiţi de viaţa lor, în familii bărbaţii îşi bat nevestele sau copiii… femeile sparg ce le iese în cale… Iată că obiceiurile de sărbători permit spargerea sticlelor tocmai pentru descărcarea de acest fel, într-un cadru „petrecăreţ”…
De aceea părerea mea este să ne folosim de astfel de momente pentru a socializa cât mai mult şi să sfătuim în acest sens pe cei care nu au înclinaţii naturale către informatizare, aprofundarea cunoaşterilor de orice fel. Dar nu este de ajuns o informatizare simplă, ci este necesară dezbaterea, gândirea pe baza celor cunoscute, împletirea părerilor proprii cu cele ale prietenilor, rudelor, vecinilor, colegilor.
Nu vă mai bat la cap cu altele!! Voi veţi găsi, cu certitudine, şi alte căi!!

Un comentariu:

Ryanna Pop spunea...

îţi doresc un an nou fericit,cu bucurii ,sănătate şi împliniri!!!!
La mulţi ani!