Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 27 august 2010

UN sms FOARTE PROFUND...

De la dl. Dan Iancu, pe blogul dânsului venire...
"litera prinsă în hîrtie ca-ntr-un coşciug. "
http://uhitto.wordpress.com/2010/08/25/sms-86/

De mult spun, şi scriu eu ceva, discuţie avută şi cu dl. prof. Gr. Albu Gral:
Dacii (geţii) nu scriau (deşi aveau un anume fel de a lăsa informaţii-rădăcină spre cunoaştere şi mai ales: spre aprofundare), căci ei ştiau bine că scrisul osifică informaţia. Expresia de osificare îi aparţine dânsului. Eu aş fi numit-o legare de vechi, învechire, însă mi s-a părut mai concisă expresia dânsului.

Scrisul nu a apărut ca urmare a dezvoltării creierului maimuţei-devenite-peste-noapte-om, ci ca urmare a încredinţării că totuşi este necesar la un moment dat al dezvoltării populaţiilor pe Pământ şi al dezvoltării mişcării, deplasării lor de la o regiune la alta a planetei: pentru ca informaţia să circule prin lume, ca înainte sau post-mergător omului. Adică, dacă circulaţie nu era – nici scrisul nu era...

AMĂNUNTE PENTRU CEI CARE DORESC SĂ LE CUNOASCĂ
Dl. profesor spunea ca dacii nu scriau din acest motiv. Târziu au pus informaţie pentru viitor în rune. Dânsul descifrase multe moşteniri de acest fel, din Peştera Ialomicioarei şi din Templul Ursitelor, de la Şinca Veche.
Eu am observat acest lucru la toate populaţiile tradiţionale. Adică acele populaţii care au stat întotdeauna pe locul în care au fost creaţi ca oameni, iar astfel de grupuri umane locale s-au aflat peste tot, pe Pământ. Fiecărui continent în parte i-au revenit astfel de grupuri umane create, în partiţii regionale alese special de marii Creatori-coordonatori ai evoluţiilor noastre, pentru ca populaţiile umane să se dezvolte armonios, în funcţie de necesităţile tuturor grupurilor spirituale care au venit la întrupare pe Pământ, de-a lungul timpului. Dar după ultima glaciaţiune, multe grupuri care nu au mai suportat starea de nemişcare pe glia strămoşilor lor, având încă impulsivitatea spirituală deosebit de dezvoltată, au migrat de pe locurile strămoşeşti: nu neapărat în căutare de hrană, materiale pentru creaţia lor materială sau forţă de muncă suplimentară. Ci din acea zgândărire spirituală din înclinaţiile pe care spiritele le au dinainte de a fi ajuns pe Pământ, în evoluţiile lor, neputând să-şi strunească încă  interiorul, sufletul care încă nu-şi înţelege adevăratele valenţe ale libertăţii proprii.
Fiecare populaţie locală actuală este formată din astfel de grupuri mixte: din grupuri de populaţie tradiţională şi din grupuri de populaţie migratoare.
Din toate studiile acestea, sper că s-a înţeles părerea proprie cum că, de fapt, doar corpurile noastre le primim moştenire la întrupare, de la anteriorii noştri, spiritele urmând a se întrupa treptat pe întreg Pământul, în funcţie de necesităţile proprii de evoluţie.
Tradiţionalii (care astfel îşi trag trupurile din vechii atlanţi) au păstrat vechile obiceiuri corecte ale cunoaşterilor de tip atlant, recalibrate doar după vibraţia în schimbare în plan local. Adică adaptate noilor vremuri şi noilor moduri de creaţie, comunicare şi deplasare umană. Au lăsat moştenire, aşadar, obiceiurile locale străvechi, originale locului, care au arătat întotdeauna subconştientului (ca fond informatic existenţial) şi conştientului uman (în aplicaţii) ce este specific acestui loc de pe pământ.
Migratorii au adus corpurile lor din locurile de origine, o origine tot prin Creaţie, moştenită din linii lemuriene şi atlante deopotrivă şi, cu ele odată, au adus obiceiuri pe care le-au lăsat moştenire acolo unde s-au stabilit. Adică – ce este specific locului de unde au fost aduse şi lăsate spre moştenire generaţiilor de urmaşi prin corpurile lor. În plus însă, ele au fost împletite cu adaptări din mers, din fricile lor de necunoscut, din pierderea cunoaşterilor originare – căci ele nu au mai putut fi folosite în mers. Adaptările corecte din mers pot fi realizate la nivele foarte înalte de vibraţie planetară – dar foarte greu, şi uneori de loc, din împletirile şi influenţele primite din fiecare loc prin care au trecut. Locuri traversate astfel aveau şi ele vibraţia în diminuare puternică, în acele vremuri în care au avut loc migraţiile. În acest fel s-au format alterări foarte normale, fără ca cei care le-au adus să fi fost conştienţi de depărtări de la linia de echilibru din care au pornit cândva.
(Aceasta este o deschidere de discuţie pe care ne vom sprijini şi atunci când vom discuta despre obiceiurile geţilor (dacilor) – referitor la unele mail-uri care circulă în aceste zile pe internet.)

Revenind: în acest fel, s-au împletit moştenirile, odată cu drumurile vieţii tuturor – tradiţionali sau migratori. Au fost create condiţii speciale, permanent înnoite, pentru astfel de împletiri de popoare, grupuri şi amprente ale obiceiurilor spiritelor asupra corpurilor aduse astfel. Una dintre cauzele cele mai profunde pentru care s-au creat astfel de condiţii a fost şi aceea conform căreia acele spirite care s-au dezobişnuit de impulsivitate înaintea altora – să nu o mai nege, ci să o folosească exact acolo, şi atunci când trebuie, la nevoie expresă. Adică: ştiu că vine o primejdie – nu fug panicat, ci evaluez forţele periculoase şi puterile personale şi, dacă consider că am putere să înfrunt – o fac; dacă consider că nu pot face faţă unei astfel de primejdii – fug. Dar... depinde unde fug, ca să nu deranjez viaţa altora, să nu le distrug habitatul, să le respect obiceiurile, să învăţ de la ei, să ofer şi eu cunoaşterea mea – celorlalţi.
Scrisul aşadar, apare cum spuneam, în astfel de condiţii legate de dezvoltarea populaţiilor, de diversificarea rutelor şi călătoriilor odată cu venirea grupurilor migratorilor. Înainte de folosirea înscrisurilor, legăturile între populaţii aveau loc prin intermediul Călătorilor Moşilor (cu deplasare rapidă prin mersul cunoscut de noi sub denumirea de „mers solomonar” sau mers astral, sau mersul zburător: plutire rapidă la suprafaţa solurilor şi apelor), a legăturii de tip mental (transmiterea imaginii „Capului vorbitor” de la o regiune a planetei – la alta).
Pentru transmiterea unor învăţături viitorimii s-au folosit runele – înscrisuri restrânse cu transmisie a unor informaţii teritoriale şi temporale, toate de natură spirituală, simultan. Nu transmiteau cunoaşterea lor din momentul înscrierii, căci ştiau bine că scrisul osifică – adică pune în formă cunoaşterea din acel moment a celui care face înscrisul. De fapt, chiar în momentul scrierii, prin legătura dintre concentrarea folosirii mâinii, simultan cu a gândului care însoţeşte acţiunea, omul se poate lumina cu multe alte înţelegeri simultane. Ca să nu mai vorbim de faptul că experienţa formează şi reformatează permanent, în fiecare moment, conştiinţa umană, cu atât mai mult cu cât populaţiile tradiţionale au avut un grad de conştiinţă deosebit de elevat. O elevare spirituală rezultată din moştenirea şi învăţăturile permanente ale străvechilor, moşilor, împletită cu liniştea cu care trăiau oamenii fără întrerupere în teritoriile cu care erau obişnuiţi, în mijlocul populaţiilor care se cunoşteau bine, din tată în fiu, de milenii.
Valurile migratorilor au schimbat profund viaţa în teritoriile noastre, la fel ca şi în centrul şi în vestul Europei. Scrierea apare treptat, dar rapid ca urmare a conştientizării necesităţii lui, în condiţiile dezvoltării tuturor relaţiilor umane, diversificării activităţilor în comun pe largi teritorii, mărirea volumului deplasărilor de la o regiune la alta a planetei, ca urmare a măririi activităţii de comerţ continental şi maritim.
Sunt doar câteva idei, care vor fi dezbătute pe larg în viitor.

12 comentarii:

Ryanna Pop spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristiana spunea...

Vladimir, multumesc pentru oferta... insa eu personal nu am timp sa intru pe mai mult de 5 6 bloguri pe saptamana sa mai vad ce scriu prietenii mei!! Acest blog prezinta cercetare personala, astfel incat daca as accesa 1000si ceva de siteuri de 2 ori pe zi, cand oare as face si serviciul-cel-de-toate-zilele, si cercetarile mele zilnice??...

Succes, si tie, si tinerei tale echipe!

(Ei, poftim!! mi-am facut publicitate singura cu acest prilej !! Multumesc pentru ocazie !!)

Ryanna Pop spunea...

:))))..draga mea Cristiana ce scumpa esti cand afirmi ca ti-ai facut singura publicitate!...tu nu ai nevoie de publicitate,sunt convinsa ca oricine iti descopera blogul revine chiar daca nu lasa comentarii si sigur nu sunt putini..scrii lucruri foarte interesante,eu personal mai revin pe aici mai intru prin niste postari caut sa inteleg, dar timpul asta nu-mi da prea multa liberatate si iata ca citesc pe fuga..la acest articol iti postasem o notita si am sters-o..ca nu stiam ca nu mai ai moderare la comentarii si scriam intr-o "veselie"ceva personal,noroc ca m-am uitat in urma sa vad daca mi-a luat notita,si am delettat-o:)))..uite eu de exemplu am ramas surprinsa sa aflu ca runele au fost modul de a scrie a dacilor,cand eu le descoperisem prin arta divinatiei,si incercam si eu sa-mi descifrez viitorul:)))..te imbratisez cu mare drag,si sunt coplesita ca din timpul tau putin iti rupi si iti odihnesti privirea sufletului tau minunat si pe paginile mele:)...observa ca mi-am asezonat nik-ul cu un "n"in plus..asta ca sa faci diferentiere:)...:*:*

Cristiana spunea...

Multumesc, Ryanna!!
Cred ca a fost prima data atunci cand s-a intamplat, m-am mai uitat prin comentarii si tot tu erai ...bine, nu am timp sa cauta peste tot, mai ales ca dau in bâlbâială acum (chiar îmi fac publicitate!! am pus on line siteul si pana luni sper sa mai pun câte ceva pe acolo, sa nu fie chiar gol-goluţ!!! am un trac de nu-mi vine sa cred...)
Cat priveste runele getilor... Doamne, multumesc ca sunt destul de echilibrata in ce priveste acum cele petrecute la Sinca Veche... acolo se vedeau extrem de bine aceste rune, mai ales pe peretele din dreapta al celei de-a doua incaperi. Printre multe altele... Acum gata, am inteles ca nu mai este nimic acolo, nu vreau sa comentez mai multe. Asa este cand dogmele acopera ratiunea... Si mai vorbim de alte popoare... Asta e, ce sa-i faci...
O sa mai scriu despre rune atunci cand voi detalia cele din Templul Ursitelor, pe sectiunea Drumuri Spirituale din site. Nu am mai scris pe blog, caci transfer toate scrierile pe site. E cel mai sigur.

Ryanna Pop spunea...

sa inteleg ca iti faci sit,si ca ar fi mai sigur zici,decat blogul?...sa fii foarte atenta ca am un prieten ce si-a construit nu unul ci mai multe situri si cei de la google nu stiu ce au facut ca i-au sters aproape toate datele..sa copiezi in fisierele tale personale tot ce postezi..sau poate le vei lega intr-o carte cel mai sigur....o carte e mai usor de citit decat un sit,din pct.meu de vedere..imi permite sa recitesc pagini ce nu le-am inteles sau mi-au placut f.tare..pe cand pe internet mai"scapi"din vedere sau e mai greu sa cauti anumite fragmente sau articole..zic si eu..oricum astept noua adresa sa te vizitez:)...te imbratisez cu tot sufletul meu,
cu drag,
ryanna....

Cristiana spunea...

Te pup, Ry! Siteul este facut de o firma particulara, profesionist, si astfel am scapat de google. Nu este o frumusete, dar este cuprinzator. De asta am nevoie.
Oricum am salvat intotdeauna tot ce este publicat aici, si spun asta ori de cate ori am prilejul, pentru toti cei care au bloguri personale.
Carte.. cărţi.. costa prea mult, scumpa mea.. Si pe vremurile astea, cu necesitatea expunerilor largi, ar fi enorm, chiar daca as gasi sponsori. Vei vedea, e greu sa spargi necunoasterea si confuzia cu doar câteva cuvinte.
Pana la sfarsitul lunii sper sa scot tot materialul din bloguri, chiar daca raman cu Blogul unui om cuminte, ca blog de analize de eveniment. Deocamdata siteul este cam saracut, dar treptat il fac eu bogat, ca si blogurile!! Bine ca este on line deja, restul vine ca pofta, mâncând !!!
Ca si cafeluţa noastră de dimineaţă!! Una-după-alta-după-alta !!!

Ryanna Pop spunea...

este o veste buna ceea ce spui si ma bucur pentru tine,si evident pentru noi cei care te citim si te vom citi...da,este greu cu"sa spargi confuzia si necunoasterea cu cateva cuvinte'"dar tu reusesti sa o faci si cu doua si cu mii de cuvinte la un loc:)..ai har si asta este important...dar o cartulie acolo,fie si de sinteza despre temele cele mai interesante,parca tot ar fi de preferat[sa nu o iei tendentios,ci pentru tine sa ramana ceva in urma ta a cunoasterii tale..siturile fie de firma fie ale lui google,chiar daca nu se sterg dintr-o eroare,ele se citesc si apoi se trece mai departe]..dar nu vreau sa crezi ca nu sunt de acord cu ceea ce faci chiar vreau adresa sitului sa intru pe el,asa sarac cum zici tu:)....:*

Cristiana spunea...

Ryanna... Ma faci acum sa ma simt vinovata fata de prietena care m-a ajutat, caci si ea mi-a cerut sa scriu numele pe blog si i-am spus ca o sa-l public duminica, dupa ce mai introduc cate ceva...
Acum nu mai pot rezista cererii amandorura (alti prieteni deja au citit, ma ajuta acum la corectura) asa ca dau intrarea!!!!!
www.bucuria-cunoasterii.ro

Voi, cei care ati mai citit de pe aici, aveti acum ceva cu adevarat nou la STUDII ISTORICE, desi si Studiile Generale - Evolutii au multe elemente de explicatii inca mai detaliate.
Gata, am introdus deja.
Multumesc lui Dumnezeu pentru toate cate s-au facut !!!

Anonim spunea...

Un articol foarte interesant. De multă vreme mă aflu în posesia unei serii de cursuri susținute de d-ul Gr. Albu Gral, însă nu mi-am făcut încă timp, pentru a le citi. Este vorba despre Sermoterapie. Am citit foarte puțin, însă pare foarte interesant.

Mulțumesc pentru aceste informații și pentru tot efortul pe care îl depui. Am vizitat și noul tău site, arată foarte bine! Mult succes în continuare!

Numai bine.

Cristiana spunea...

Buna, Andrei!!
Multumesc pentru gandul cel bun!! Ma voi stradui sa fac totul cat pot eu mai bine!
Referitor la sermoterapie... acolo sunt niste clenciuri foarte subtile, sunt mânuiri de cuvinte care ajută la înţelegeri după cum sunt cuvintele noastre pe care nu le mai folosim. Si mie mi-a fost greu pana am inteles acest lucru. Dar lumea nu mai vrea sa le foloseasca, din nefericire, iar eu am simtit pe propria mea piele cum se schimba registrul simtirilor si sanatatii cand vrem sa revenim. Una ca nu te mai accepta oamenii, alta ca nu s-a dus la bun sfarsit aceasta idee. Iar singura persoana care ar putea face acest lucru - nu-l face. Dl. prof. nu mai lucreaza, doamna despre care vorbesc nu a scris deocamdata nimic, site-urile existente sunt departe de seriozitatea lucrarii, oamenii nu accepta sa inteleaga astfel de lucruri. Totul pare doar interesant, cand citesti, cand te stradui sa faci ceva in acest sens, dar nimeni nu accepta sa mearga mai departe. Voi mai scrie despre aceste lucruri când voi scrie despre Sinca Veche. Se pare ca s-a distrus acolo chiar cu buna stiinta. Dar nu vreau sa lovesc, Doamne fereste...
Deocamdata nu mergem catre intelegere si transformare buna. Imi venea sa scriu ca este trist - dar nu este decat o experienta. Pana la urma se vor duce si cuvintele din lume, dar ele, acum, ne-ar fi insanatosit vazand cu ochii, caci vibratia planetara ne ajuta enorm. Am fi avut o vibratie buna, in completare venind chiar de la noi.
Eu mai folosesc uneori cuvintele vechi, sanatoase, le voi folosi pe masura trecerii timpului tot mai mult, mai ales dupa vreo 3 sau 4 ani de acum incolo, cand voi simti ca se va dezvolta mult constienta lumii noastre.
Pana atunci e bine de stiut.
Toate cele bune, Andrei.

Ryanna Pop spunea...

multumesc!..sunt pe sit..incerc sa-l introduc in blogroll..pup fata,cu mare drag,
ryanna!:)

Cristiana spunea...

Ryanna, draga mea, esti o femeie extraordinara!!!
Multumesc din toata inima!!
Si eu te imbratisez cu mult drag!!