Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 23 februarie 2010

PE PĂMÂNT: CĂLĂTORII BLOCURILOR PIRAMIDALE ŞI AJUTĂTORII LOR

Să reţinem, aşadar, că cele discutate anterior s-au referit la cele două feluri de blocuri piramidale care au ajuns pe Pământ, înainte de ultima glaciaţiune. Unde Pământul este, pentru ele - aşa cum am detaliat - punctul terminus al drumului, al călătoriei lor, pornită din diferite locuri din zona a II-a a universului: punctul terminus fiind punctul de cea mai joasă vibraţie medie planetară a călătoriei lor. Iar această vibraţie nu se socoteşte ca fiind aceea din momentul ajungerii lor în punctul planificat, ci se socoteşte ca fiind cea mai joasă valoare a vibraţiei medii planetare pe care planeta şi mediul ei cosmic o pot atinge la diminuarea normală, periodică, a vibraţiei zonale. Şi se socoteşte drumul lor astfel încât blocurile piramidale să ajungă cu puţin timp înainte de momentul în care diminuarea începe să fie abruptă: căci acest proces are variaţii locale cu suişuri şi coborâşuri în pante destul de abrupte, uneori. Pe Pământ, acest moment, al finalizării sosirilor blocurilor piramidale, a fost cu puţin timp înainte de ultima glaciaţiune.
Primele sosite pe Pământ au fost blocurile pornite din terminalul zonei a II-a a universului, şi au fost găzduite, adică s-au întrupat pe continentul numit A'Tlan (în acele vremuri: America de Nord unită cu Europa, până la munţii Urali). Întruparea lor aici nu a fost un fenomen la nimereală, ci o necesitate corelată cu sarcinile pentru care grupurile spirituale de acest fel au venit pe Pământ. Formele corpurilor lor, fizice şi fluidice deopotrivă, erau (şi sunt) diferite de cele ale populaţiilor lemuriene din apropiere (de dincolo de Urali, din Ţara Cian), ale căror sarcini se deosebeau, în linii mari, de cele ale altor populaţii.
Tot la fel, când au sosit şi celălalt tip de blocuri piramidale, acele blocuri formate din grupuri ale popoarelor din care veneau şi bazalii blocurile în trepte de evoluţie, ele s-au întrupat pe teritoriile Cian (Asia de azi), în vremurile străvechi numite Mu: partea continentală a Ţării Mu, rămasă să găzduiască întregul popor lemurian, după scufundarea insulei mari a Lemuriei străvechi.
Să revenim însă deocamdată la înţelegerile generale privind blocurile piramidale.
Grupurile care iniţializează această călătorie ţin cont de toate aspectele legate de călătoriile lor, despre care am discutat şi aici, în fel şi chip. Ele învăţă de la ajutătorii lor secundari şi centrali toate subtilităţile unor astfel de învăţături. Învaţă să ţină cont în egală măsură şi de puterea de suportare a celorlalte blocuri piramidale, în special blocurile compuse din grupuri de aceeaşi evoluţie cu aceea a bazalilor blocurilor lor piramidale: blocuri spirituale pe care le putem numi pe scurt blocuri de spirite asimilate bazalilor.
Blocurile de spirite asimilate bazalilor se formează chiar din popoarele spirituale din care vin bazalii blocurilor piramidale în trepte. Sunt grupuri cu înclinaţii din ce în ce mai mici de acceptare să-şi modifice propriile comportamente: dar nu la nivele înalte de vibraţie, unde s-au obşnuit deja să îşi modifice comportamentul, în linii mari. Greutăţile lor de accepare se manifestă doar atunci când trăiesc la nivele de vibraţie planetară foarte mici, comparativ cu nivelul de vibraţie în care s-au obişnuit în evoluţia lor progresivă. Doar trăind în compania multor grupuri - multe şi diferite ca evoluţie, ca orientare, învaţă să accepte să se schimbe, chiar dacă nu toţi vor putea să o facă chiar pe loc. Dar conştientizează că au greşit, apoi şi unde au greşit, şi mai ales că se pot remodela comportamental. Şi vor munci mult pentru a-şi îndrepta înclinaţiile, atitudinile, comportamentele, până la următoarea lor călătorie regresivă.
De aceea călătoresc, şi trăiesc în această călătorie - prima lor călătorie de acest fel - în mijlocul unor populaţii spirituale foarte numeroase. Numai în acest fel, cunoscând faptul că toate evoluţiile, reprezentate de grupuri care trăiesc în jurul lor, susţin asemenea forme de remodelare comportamentală: totul se remodelează, de la inconştienţa care poate distruge - la atitudini constructive, care să susţină viaţa şi evoluţiile din jurul lor. Vor ajunge astfel şi ele - chiar la nivele joase de vibraţie - să urmeze aceeaşi cale. O cale cu care au fost - şi sunt - întrutotul de acord, la doar numai un strop de înălţare de vibraţie. Acest „strop" diferenţă însă le determină neputinţe uriaşe acasă, acolo unde aceste spirite fac evoluţiile lor progresive, prin prisma căror neputinţe au simţit nevoia imperioasă să efectueze prima lor călătorie regresivă. Oricât ar fi ea de grea, o vor duce la bun sfârşit, la fel cum au făcut şi toate celelalte generaţii dinaintea lor, fiecare în felul lor propriu.
O asemenea aglomeraţie planetară, cum este aceea de pe Pământ, în acest moment (şi încă şi mai mari astfel de aglomeraţii de blocuri piramidale acolo unde spaţiile sunt mult mai largi) este susţinută în plan spiritual de 8 blocuri piramidale în trepte de evoluţie şi 4 blocuri piramidale de grupuri spirituale asimilate bazalilor celorlalte 8 blocuri. Nu este neapărată nevoie să existe blocuri piramidale asimilate tuturor grupurilor de bazali (8 grupuri bazale şi 8 de grupuri asimilate bazalilor, adică din popoarele spirituale ale bazalilor). Căci într-un bloc piramidal de grupuri asimilate bazalilor sunt multe grupuri, dar nicăieri în număr egal, în nici unul din ambele tipuri de blocuri. Totul este socotit în funcţie de puterea de suportare a tuturor grupurilor: şi bazale, şi de tip bazal (asimilate bazalilor), dar şi a celorlalte grupuri de ajutători de pe planetă: primarilor galactici (cei veniţi din întrupări pregalactice, galactice şi postgalactice), secundari ajutători - însoţitori ai blocurilor piramidale, însoţitorii secundari ai grupurilor rezidenţilor, ai grupurilor primarilor galactici - adică secundari galactici, care ajută de fapt toate populaţiile spirituale de pe planetă, inclusiv întrupările planetă şi stea locale. Ajutătorii tuturor sunt centralii din toate dimensiunile locale, dimensionalii secundari - de cele mai multe ori secundari galactici, îngeri şi arhangheli, dar şi secundari din primele trei trepte de evoluţie, care doar învaţă să asiste şi să ajute pe cei implicaţi direct în ajutor oferit celor din dimensiunea de evoluţie a primarilor.
(Pentru studiu se va consulta http://…..)
Toţi formăm, la un loc, o comunitate de oameni care evoluează în strânsă legătură unii cu alţii. Oamenii pot avea comportamente comune, înţelegeri comune, emoţii comune, dar şi o mare diversitate de trăiri, de obişnuinţe, după specificul de grup sau individual în cadrul grupului. De la primul până la ultimul om - avem nevoie integrală de toţi semenii noştri pentru tot ceea ce am venit să trăim, să simţim pe această planetă. Să simţim, să alegem cum să trăim, ce să acceptăm, cum să remodelăm sau să acceptăm că alţii pot să facă - dar noi să nu facem ceea ce fac ei. Să înţelegem că lucrurile sunt deosebit de complexe, dar ele sunt şi subtile în acelaşi timp: să înţelegem că sunt multe situaţii în care nu avem numai noi de modelat, ci avem de menţinut atitudini şi comportamente constructive, altruiste, iubitoare, sacrificiale şi, astfel, de oferit exemplu pentru ca alţii să se schimbe…
Să înţelegem că totul este în permanentă schimbare, modificare şi chiar că noi, deşi nu am avea ceva de modificat în mod voit, ne schimbăm din puncte de vedere care modifică chiar nuanţele subtile ale celor pe care nu este de dorit să le modificăm. Multe lucruri sunt destul de dificil de înţeles, mai cu seamă cele care se schimbă astfel cu noi. Spunem că alţii nu se schimbă - dar nu observm repede schimbările pentru că ne schimbăm, ne modificăm cu toţii: nu observăm de regulă schimbările altora, pentru că, de fapt, se păstrează mult din proporţiile existente între noi.
Majoritatea populaţiilor umane o formează acele grupuri piramidale care acceptă mai greu propria schimbare, chiar dacă o percep bine pe aceea a altora. Dacă astfel de oameni se dedică conservării comportamentului lor negativ, cu orice preţ, ei îi întăresc însă pe cei care trebuie să ofere exemplu de comportament înaintat spiritual, îi ajută să trăiască fără să se lase influenţaţi chiar de comportamentul celor care ar trebui să se schimbe… Pare un paradox, dar negativul ajută în felul lui pozitivul şi un astfel de pozitiv întărit conduce la crearea exemplului prin care negativul se va schimba. Astfel de împletiri formează o bază solidă de evoluţie, din care ulterior toată lumea va înţelege subtilităţile înaintărilor în evoluţii, bazându-se pe propriile lor restanţe spirituale pentru a face din ele trambuline de avânt către alte dimensiuni ale trăirilor lor.
Nimeni din verticala spirituală coordonatoare nu cere o schimbare imediată, dar toţi cei din verticala spirituală coordonatoare locală percep lărgirea limitelor celor ajutaţi, chiar din timpul vieţilor pe care le au pe Pământ, chiar şi în cazul criminalilor ştiuţi sau chiar neştiuţi de noi…
Abia după trecerea noastră dincolo de fruntariile Pământului vom înţelege profunzimile uriaşe ale celor petrecute aici. Iar de faptul că acest lucru se va petrece nu ar trebui să ne îndoim de loc…

În următoarele articole voi analiza diverse elemente de trăire pământeană, dintre care cred eu că pot fi cele mai importante pe care conştiinţa noastră le dezbate azi: liberul arbitru, aşa-numita "karma" şi iubirea, în vederea blocurilor piramidale.

4 comentarii:

SOmeONE spunea...

Buna seara, Cristiana. :)
Tot citesc si citesc pe aici pe la tine... nu e ca reusesc sa pricep foarte mult. Da-mi niste repere mai practice, pe masura mintii mele neinitiate sau poate doar nu suficient de cuprinzatoare. Piramidalii astia, cu tot cu ajutatori si ajutatorii ajutatorilor... am inteles ca au venit, dar cine ii trimite? Concret, cum calatoresc? Si cand au de gand sa se apuce serios de treaba? Caci zau, nu se vede nimic, as putea spune ca dimpotriva...

Cristiana spunea...

Buna, Sorin! Chiar ma bazam pe intrebarile cititorilor, pentru a completa ceea ce eu mai pierd din vedere.
Nu mai verific ce am scris, ma grabesc asta seara.
(1)
Blocurile piramidale pornesc din proprie initiativa, din necesitatea de a schimba ceva in viata lor din locul unde au ajuns sa evolueze: pe tot cuprinsul zonei a doua a Universului, departe, foarte departe de Pamant. Pana in momentul in care ajung sa efectueze prima lor calatorie de acest fel - pentru popoarele care pornesc pentru prima data intr-o astfel de calatorie - inteleg cat se poate de clar ca, daca este sa schimbi ceva in viata, trebuie sa pornesti de la radacina, si nu de la efectele unor evolutii foarte indelungate. Niciodata nu ar trebui sa incercam sa tamaduim efectele, ci sa le analizam si sa vedem care sunt radacinile lor, din toate punctele de vedere. La fel si spiritele care inteleg ca au teama de necunoscutul de la vibratii mai mari, dar au si sila de a se intoarce la nivele mai mici. Invata de la semenii mai avansati, mai experimentati, ca ei au ajuns asa invingandu-si in primul rand sila de evolutiile lor anterioare. Sa nu-si renege drumul parcurs, ci sa si-l analizeze si sa-si dea seama ce a ramas neexperimentat. Si nu pt ca a fost pierdut din vedere de coordonatorii de evolutii, ci pt ca puterile lor de atunci erau prea mici pentru a cuprinde tot intelesul complexitatii locurilor si vremurilor de pe vremea cand erau vietuitoare neconstiente de toate cele din jurul lor. Adica asa cum sunt celelalte vietuitoare cu care ne-am obisnuit acum, pe Pamant.
Revenirea pe locurile de evolutie anterioara, in astfel de calatorii, solutioneaza treptat punctele de neintelegere a unor realitati, de ne-acceptare a unor felul de semeni, semeni care doar traiesc diferit, ceea ce nu inseamna ca este ceva rau...
Astfel de idei le voi dezvolta la Karma - in felul blocurilor piramidale de a privi evolutiile.
Doar putina rabdare, daca se poate.

Cristiana spunea...

(2)
Calatoria lor se desfasoara cu ajutorul corpurilor lor spirituale, care au o putere foarte mare de sustinere in deplasare: viteza foarte mare, putere de a se proteja contra radiatiilor cosmice care, pentru corpurile fizice sau astrale ar fi ori fatale, ori neputincioase sa faca fata unor perceptii atat de inaintate, asa cum sunt corpurile spirituale comparativ cu cele astrale.
De altfel, se vor intelege multe aspecte atunci cand vom discuta despre calatoriile astrale ale pamantenilor. Totusi, voi completa cu cateva idei studiul despre Corpurile de calatorie ale blocurilor piramidale. concret, ele se strang in roiuri - asa cum se strang pasarile migratoare (de altfel aceasta comparatie ma determina sa fac chiar o scurta trecere in revista a felurilor de invatatura a tuturor spiritelor, de-a lungul evolutiilor lor: zbor, innot, mers, folosirea de mijloace industrial-tehnologice). Deplasarea astrala si deplasarea spirituala sunt posibilitati de deplasare cu alte corpuri decat cele fizice. deplasarea prin mijloace materiale (folosind tehnologii sofisticate) este doar o etapa de existenta, universul nu mai foloseste asa ceva dincolo de frontierele zonei I. Nici aici, spre finalul zonei, nu se mai foloseste decat atunci cand vibratia zonala se diminueaza drastic si puterile mentale ameninta viata altor vietuitoare marunte si vegetatia. Vom discuta asta pe larg, dar nu aici.
Deci, un fel de zbor cu viteze superluminice, caci corpurile spirituale nu sunt fizice, vibratia lor mare permitand altor legi sa functioneze, la nivel de materii si energii. Dar asta nu inseamna ca azi nu putem intelege aceste fenomene, in linii mari. Putem, tocmai pentru ca venim de pe alte "taramuri" si intelegem multe lucruri, usor si repede, pentru ca avem o memorie intuitiva puternica, care pastreaza elemente generale ale evolutiilor anterioare.
Imi pare rau daca dezamagesc cumva, dar astfel de lucruri sunt foarte reale, si multi oameni le stiu, in linii mari. Ceea ce fac eu aici este sa detaliez si sa departajez elementele, pentru a explica confuzii, pentru a aprofunda lucrurile ramase de mult la nivele destul de superficiale. Cunoscute, dar insuficient. Este timpul sa mergem mai departe.

Cristiana spunea...

(3)
Populatiile actuale sunt fomate din blocurile piramidale in proportie foarte mare, dintre care mai mult de jumatate sunt bazali si asimilati bazalilor. Sunt populatiile in general foarte agresive, patimase, care se lupta pentru incredintarile lor fara mila. Dar astfel de spirite sunt peste tot intrupate, in toate popoarele, si oriunde se afla le vom intalni mai cu seama la nivele de conducere, in fata lumii sau in spatele multor usi inchise. Sunt luptatori foarte agresivi, care pretuiesc doar puterea.
Ceea ce trebuie retinut este faptul ca intra pe rand , destul de rar la intrupare, de aceea ei si-au invatat lectia in linii mari, dar acum nu mai sunt decat relativ putini in posturi de foarte mare insemnatate. Ii vom intalni in cerceuri militare, dar si in cercetare stiintifica, cacci sunt cei mai mari mentali: nu pt ca ar fi cei mai buni cu adevarat, ci pentru ca este singurul lucur pe care vor sa-l faca cu adevarat - sa-si foloseasca doar mintea. Urasc munca de rutina mai ales, urasc banalitatea, oamenii banali, dispretuiesc tot ceea ce nu pot sa aiba si tot ceea ce nu se ridica la standarde foarte inalte. Sunt impatimiti in incredintarile lor, feroce si instiga la aceleasi sentimente, oriunde s-ar afla.
Nu mai spun mai multe, este suficient.
Dar ei au lucrat si lucreaza serios, Sorin. Isi lucreaza partea de viata. Si noi, pe langa ei.....
Vom vorbi de catedralele gotice, de Marele Zid Chinezesc, de sustinerea artelor si stiintelor de tot felul, chiar daca ei doar au finantat si impins cu brutalitate de la spate.....
Sa incercam sa nu-i uram, chiar daca suntem constienti ca nu fac bine ceea ce fac. Sa-i toleram, caci tot noi ii vom invata si ajuta sa invete singuri cum sa-si depaseasca greutatile. La nivele mari de vibratie am colaborat cu totii in cadrul unor lucrari uluitoare pentru imaginatia noastra de azi, chiar si aici, pe Pamant, dar oriunde in partea de univers pe care au traversat-o deja.
Si vom conlucra mai departe.
Tine de sufletul nostru sa ne fie noua usor, in continuare, sa traim si sa lucram cu ei.
Fondul nostru, al tuturor, este de deschidere totala: adica, concret, ceea ce numim aici, pe Pamant, IUBIRE. Sa intelegem ca suntem si deschisi, si devotati evolutiilor si evoluantilor-frati-ai-nostri... Nu este o palavrageala, este realitatea. Si a venit deja, acum, timpul sa traim intelegerea aceasta.