Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

duminică, 9 noiembrie 2008

Despre dezvoltare constienta

Pornesc de la articolul publicat la adresa:
Daca s-a pomenit de ochelari, trebuie sa recunosc - eu personal, nu comentez performanetele sau lipsa de performanta a altora, cu tot respectul - am trait un eveniment concludent pentru mine: dupa schimbarea, pot spune radicala a vietii (minte, suflet, trup), nu privirea la distanta mi s-a schimbat - aceea a ramas insa nemodificata, desi 'legile' medicale spun ca din 1983 pana azi ar fi trebuit sa avanseze sensibil, in conditiile de munca asidua cu ochii 16 ore pe zi; a inaintat de la -6 la -7,5 dtr si apoi 's-a intors' la -6 si a ramas asa. Ceea ce s-a modificat dupa schimbarea felului de viata a fost vederea de aproape, in conditiile in care acum 3 ani cand am schimbat ochelarii nu eram prea batrana (49 ani): a ajuns la -3,5, mirand pana la nervi medicul. Cand i-am spus calma ca am schimbat hranirea, gandirea si am linistit sufletul... a tipat la mine, iar cand a vazut ca am dat usor din umeri a acceptare pt tipelete ei... aproape m-a dat afara din cabinet. Era convinsa ca am mintit-o cu nerusinare, ca de fapt intotdeauna am purtat ochelari si de aproape, si de distanta... Ceea ce era foaaaarte departe de adevar..

Acest lucru este real. Cine nu crede nu are decat sa incerce. Desi cunosc oameni foarte maturi care nu incearca tocmai pentru a nu fi nevoiti sa accepte ca realitatea este alta decat aceea pe care pedaleaza incredintarea lor. Cu respect pentru ei, dar eu nu as proceda in acest fel.

Va spuneam candva despre exercitii privind dezvoltarea simturilor trupesti. Ele sunt departe de a te arunca in 'material' sau 'trupesc' - dincolo de spiritualitate. Este un exercitiul constant de constientizare multilaterala a cotidianului, de explorare a realitatii pe care viata, asa cum am invatat sa o traim, nu ne invata. Doar ca exercitiile mele erau foarte complexe si chiar urmareau un rezultat de patrundere adanca proprie in realitatea care se ascunde 'dincolo' de simturile noastre pline de cunoscut.

Creierul nostru nu percepe timpul si spatiul in mod liniar, ci selecteaza date care corespund celor constientizate pana la momentul exprimarii. Acest continuum pe care il inregistreaza cuprinde elemente foarte diferite, pe care nu suntem obisnuiti sa le percem, pentru ca nu sunt create sinapsele necesare unei gandiri fluide care sa inglobeze si alte elemenete decat cele 'obisnuite'. Nu se face declicul, desi elementele sunt acolo, in subconstient. Raman in stare latenta. Sunt inregistrate chiar inconstient de o mica parte a oamenilor, si nu neaparat pe calea invataturii, ci in functie de gradul de acceptare pe care omul il are in mod obisnuit. Nu neaparat de religie, caci cei mai ferventi religiosi pot fi oameni care nu-si accepta decat propria lor religie. Daca se face un experiement pe latura lor de acceptare, ar iesi campioni - daca nu, le ramane sa gandeasca ca mai au multe de aflat si de acceptat...
Asadar, gandirea noastra este SFERICA si se expandeaza SFERIC in univers, fara frontierele pe care necunoasterea constientizata frecvent o impune ca pe ceva normal. Se spune deseori ca traim trecut-prezent-viitor in acelasi timp, iar acest lucru nu este inteles in mod real, chiar daca unii dintre noi accepta pentru ca intuim ca asa este, doar inca nu putem explica cum... Ganditorii orientali plaseaza totul 'dincolo' - dincolo de orice, chiar si dincolo de fericire... iar cei care inteleg acest lucru isi dau seama cata dreptate este acolo; caci suntem limitati la a cauta fericirea, iar daca ajungem acolo totul se rutineaza, si se... ruineaza... Dincolo de ea este o lume intreaga de cautat, de cuprins si de inteles.
Si toate acestea pentru ca nu suntem doar trup, nu suntem ajutati doar de un trup - ci de un sistem corporal complex (cunoscut azi - dar ne-recunoscut oficial inca). Invatam sa fim modesti si sa acceptam ca avem limite. Dar modestia nu se cuantifica astfel, iar cei care inteleg acest lucru au puterea de a intra in SFERA. Si a merge sferic, global, mai departe. Modestia - parerea mea - conduce la renuntarea folosirii uniterale a propriilor incredintari, negand cu inversunare alte incredintari.

Dar am cautat explicatii la aceasta aplicatie, la acest fel de exercitii, ca de altfel si la 'exercitiile' religioase sau initiatice in general, dar de acelasi fel.
Priviti diagrama Yin-Yang. In mijlocul elementului majoritar Yang exista un punct Yin. Si invers. Aici este vorba sa facem un exercitiu folosind un minut al vietii noastre schimbate in fiecare zi, aprox. la aceeasi ora, aprox. in aceleasi conditii constientizate (chiar daca cele neconstientizate se schimba: nici o secunda nu este identica cu alta, intr-un univers de radiatii in permanenta schimbare). Se va observa cum de la o perioada de timp mai mare la alta schimbarea se va expanda in masa obisnuintelor noastre, modificand radical perceptiile asupra realitatii, fara sa schimbe totusi modul originar al perceptiilor: dimpotriva, extinde exponential perceptiile obisnuite, dincolo de frontierele cunosterii anterioare. INTRAM IN SFERA SI NE EXPANDAM SFERIC,ceea ce spuneam teoretic in paragraful anterior.

Aceasta a fost o experienta proprie, pornind de la incredintarea ca suntem mai mult decat parem a fi. O pozitivizare proprie, bazata pe cunoasterea pe care am simtit-o in mod real. Adica, mai concret, daca cineva ma face bou - eu ii spun ca orice cornuta are 2 coarne: unul pentru procesarea energiilor Yin si altul pentru procesarea energiilor Yang. Acum nu le constientizeaza, dar cand le va constientiza pe parcursul evolutiior sale ca spirit intrupat, va cunoaste ca exista si va invata sa le foloseasca intr-o infinitate de moduri !!

Asadar, dincolo de perceptia si gandirea cotidiana liniara, in folosirea perceptiei si gandirii sferice se schimba si felul de a intelege realitatea temporala. Prezentul influenteaza trecutul, chiar asa, caci trecutul trimite ramificatii, din radacini stravechi pe care multi nu le accepta azi. Se petrec astfel de lucruri chiar in fiecare dintre clipele pe care le traim, chiar daca azi nu putem explica simplu acest lucru, cu ceea ce avem cu totii la dispozitie. Dar cred ca daca privim problemele in mod sintetic, putem spune ca, modificand in prezent comportamentul si modul de a privi realitatea cotidiana, schimbam toate derivatiile pe care trecutul ni le trimite in restul vietii, ceea ce ajunge sa modifice SI prezentul si viitorul. Gandirea trecutului, prin prisma prezentului modificat constient, consolideaza si aprofundeaza intelegerea altor 'radacini', modifica fluxurile vietii si creaza temelii pentru alte modificari viitoare.
O singura unda poate sa modifice pozitionarea unor corpuscule - si acum stim bine acest lucru...

Mai discutam si altadata !!!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Draga mea Cristina,

nimic in acest univers nu exista prin coincidenta - totul se intampla cu voia si acceptul lui Dumnezeu Tatal.

Am vazut rugamintea lui Dan, si - cum i-ai spus si tu, ar fi bine sa vorbeasca cu domnul Oreste Teodorescu. Daca aflu ceva, cu siguranta ca il ajut.

Lasand asta la o parte, doresc sa iti multumesc frumos pentru toate gandurile tale. Esti un suflet foarte special, si ar fi bine sa nu te mai gandesti la timpurile ce au trecut.

Nu conteaza cand ne intanlim cu viata spirituala, nu conteaza ca incepem de mici sau de batrani - ci conteaza ca prin gratia lui Dumnezeu primim acest ajutor.

Nu intamplator ai ajuns pe acest blog, cum spuneam mai devreme - si te-as ruga sa citesti mai multe despre domnul Ioan Muntean de la Arad.

Putem vorbi si pe messenger daca iti face placere, ma poti gasi la id-ul premamotion.

iti multumesc si te imbratisez cu drag!

Cu lumina si iubire de Dumnezeu, al tau George.

Cristiana spunea...

Acum cateva zile cineva ma intreba daca stiu ceva despre dansul!! Ma duc acum sa vad articolul!
Chiar spuneam aici ca suntem intr-o sfera fara frontirere, si eu chiar cred acest lucru, il traiesc clipa de clipa, chiar daca putini oameni cred acest lucru..

Anonim spunea...

Buna Cristiana draga,ma bucur ca am intrat pe blogul tau.Ti-am citit comentariile pe Empower si am simtit un suflet frumos si sensibil.Acum pe blog ti-am vazut frumoasele fotografii din Brasov(mai precis Poiana Brasov)si observ cata bucurie iti face muntele.M-am bucurat si eu cu tine cand am vazut un sufletel cu ochelari bland si jucaus ca un copil.Da-mi voie sa-ti spun cat de mult te admir si cate lucruri minunate am aflat din ceea ce ai scris tu.Daca mi-ai putea scrie cate ceva in legatura cu modul tau de alimentatie si cu obiceiurile sanatoase care ti-au intrat in obisnuinta ti-as fi multumi mult de tot.Adresa mea de e-mail este:best_choice38@yahoo.com(nu stiu daca se vede bine -treizeci si opt).Iti doresc o zi minunata si astept cu nerabdare vesti de la tine.Multumesc frumos.Elena

Anonim spunea...

Buna Cristiana ! In urma cu 6 ani am facut exercitii pt ochi,20 minute zilnic.Dupa 5 luni am redus dioptriile de la -2 la -0,5.Functioneaza !
Imi place ce si cum scrii!

Cristiana spunea...

Multumesc frumos pentru apreciere!!
Ma bucur pentru toti cei care au posibilitatea sa regleze ceva din defectele de vedere, caci eu port ochelari de la 10 ani. Poate ca imi fac putin timp si pun pe blog exercitiile de dezvoltare a simturilor, care au efecte deosebite in planul intelegerilor noastre... Departe de a dezvolta materialitatea omeneasca, ele au ca efect umplerea unor goluri normale pentru viata spirituala saraca pe care populatiile sarmane din intreaga lume au fost obligate sa o accepte in etapele anterioare (chiar si in aceste timpuri grabite!!). Deschid noi perspective asupra vietii, asupra puterilor noastre spirituale, asupra intelegerilor pe care le putem avea - unii - sau nu le putem avea - altii. Maresc gradul de rabdare, linistesc sufletul mereu impulsionat de meandrele vietii cotidiene, ofera o perspectiva ampla asupra perceptiilor omenesti curente.
Mai tinem legatura!!

Florin spunea...

Buna Cristiana.
Scuza-ma daca nu inteleg, dar nu e foarte clar. Cat a fost initial vederea de aproape care acum a ajuns la – 3.5D ?
Eu cred ca e posibila imbunatatirea vederii prin relaxarea ochilor si a mintii.
Viata si mediul in care traim nu sunt prea favorabile, din pacate pentru o vedere sanatoasa.
Mintea incordata si obosita duce la o privire asemenea, ochii fortati sa lucreze in continuu, etc.

Pentru ANONIM de la 7 decembrie 2008
Sper ca mai treci pe aici si vezi intrebarea mea. Ce exercitii ai facut ?
As vrea sa le incerc si eu cu speranta ca voi obtine rezultate similare.
Mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc

Cristiana spunea...

Florin, dioptriile mele au scazut de la 6 la 3,5. Cred ca erau chiar 6,5..

Urmareste exercitiile pe care le voi publica si eu pe blog, la Calatoria astrala - ele sunt bune pentru intreg organismul, pentru intreg sistemul nostru corporal (indiferent daca crezi sau nu in faptul ca nu avem doar un singur corp - cel de carne si os, cum spunem de obicei).
Toate cele bune!

Anonim spunea...

EU IN NICI 2 ANI AM AJUNS DE LA + 0,5 LA + 1,25
IMI SIMT FOARTE OBOSITI OCHII , AM AVUT O PERIOADA F. STRESANTA A FOST BOLNAVA MAMA MEA, AM DORMIT PUTIN. NU INTELEG CARE SUNT EXERCITIILE ACELEA SA LE PRACTIC SI EU

Cristiana spunea...

Am zis că le public, dar nu am mai apucat...
Îmi cer scuze...
Imediat după ce public partea a III-a din ultimul articol voi pune şi exerciţiile.
Ele nu sunt pentru îmbunătăţirea vederii, ci pentru obişnuirea cu percepţia sferică, dar unul dintre multele efecte ale acestui proces de expandare a conştiinţei este şi mărirea acuităţii simţurilor trupeşti: văzul, auzul, mirosul, gustul şi simţul tactil.
Mai discutăm la publicare.
Odihneşte-te, relaxează-te ori de câte ori poţi. Nu avem timp de relaxare permanentă - dar când putem să fim atenţi să o facem.
Week end plăcut!!